Moški - Kako si pomagamo pri prostati, libidu in povečanju semenčic

Moški - Kako si pomagamo pri prostati, libidu in povečanju semenčic

Pri moških se v srednjih letih zaradi starosti pojavlja povečana prostata. Lahko se začne že pred 50. letom najpogosteje pa po njem, do 70. leta ima že 80% moških povečano prostato. Za povečano prostato je strokovno ime benigna hiperplazija ali krajše (BHP). 

Ne gre za življenjsko ogrožujočo bolezen, so pa njeni simptomi lahko zelo neprijetni. Povzroči težave pri uriniranju in nadzoru izločanja urina. Prvi znaki so kapljanje urina po uriniranju, ki se pozna na spodnjicah. Občutek, da vas pogosto tišči na vodo in vam se pojavlja šibek curek. Tudi nočno vstajanje zaradi tiščanja na vodo je eden izmed simptomov. Pogosto se zgodi, da ko vas tišči morate takoj iti odtočit, ker ne morete več zdržati.

Priporočamo Vam, da se opazujete en mesec in tu je na mestu tudi, da obiščete urologa.

Zdrava Prehrana

Sami si lahko pomagate tudi z ustrezno prehrano dokler so težave manjše. Uživajte manj slabih maščob in jih zamenjajte z koristnimi. Priporočamo vam jesti več zelenjave in stročnic. Izogibajte se zelenjave iz skupine križnjic (vseh vrst ohrovta, zelja, cvetače..).

Kako si pomagamo pri prostati

Moški, ki so impotentni potrebujejo večje količine minerala cinka za izgradnjo sperme. Cink se priporoča tudi moškim, ki imajo majhen libido. V telesu sta največja porabnika cinka; oči in prostata. Hrana, ki je bogata z cinkom: govedina, puran, školjke, jetra, jajca, stročnice, semena, mleko in mlečni izdelki..

Pazite na prevelike količine kalcija, ker poslabšajo vnos cinka. Normalni vnos cinka je do 15mg ob težavah je priporočljivo vsaj tri mesece povečati vnos. Pri čemer si pomagamo s prehranskimi dodatki, ki vsebujejo še druge sestavine na primer žagasto listno palmo, izvleček tribulus…Pri kakovostnih izdelkih je po navadi učinek viden že po 14 dneh jemanja, kljub temu pa se priporoča jemanje na dolgi rok.