MicroTotal Complet Biostile

MicroTotal Complet Biostile

VIKEND AKCIJA - GARLIC 30Kps DARILO nad €75
BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 45 €
ONLINE POMOČ
Biostile ViaChole Fiber | Vlaknin za hujšanje |

ViaChole Fiber x2 popust -20%

MicroTotal Complet Biostile

MicroTotal Complet Biostile je probiotični dodatek, razvit za podporo in vzdrževanje zdrave črevesne mikrobiote.

  • Vsebuje 13 milijard mikrobnih kultur v dnevnem odmerku iz 9 različnih sevov
  • Vsebuje inulin iz cikorije in aminokislino L-glutamin.
  • Z vitaminom A v obliki betakarotena, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in specializaciji celic
  • Vsebuje izvleček spiruline, ki pomaga ohranjati vitalnost telesa


Formula 1: 30 kapsul, Formula 2: 30 kapsul – za en mesec

54,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
MicroTotal Complet Biostile

MicroTotal Complet Biostile vsebuje vsaj 13 milijard mikrobnih kultur iz devetih različnih sevov, ki pomagajo vzpostaviti zdravo ravnovesje bakterij v črevesju.

Poleg probiotičnih sevov MicroTotal Complet Biostile vsebuje inulin iz cikorije in aminokislino L-glutamin , ki lahko pomaga podpirati rast koristnih bakterij v črevesju in izboljša zdravje črevesja. Vsebuje tudi izvleček spiruline, ki je hranilno bogata alga, bogata z beljakovinami, vitamini in minerali ter lahko pomaga podpirati splošno zdravje in vitalnost.

Poleg tega MicroTotal Complet Biostile vsebuje vitamin A v obliki betakarotena , ki igra vlogo pri delovanju imunskega sistema in specializaciji celic. Vitamin A je bistveno hranilo, ki je pomembno za ohranjanje zdravega vida, kože in sluznic ter podpira delovanje imunskega sistema.

Kaj je ČREVESNA MIKROBIOTA?

Črevesna mikrobiota se nanaša na kompleksno skupnost mikroorganizmov, ki naseljujejo prebavila, zlasti tanko in debelo črevo. Mikrobiota je sestavljena iz raznolikih mikroorganizmov, vključno z bakterijami, virusi, glivami in arhejami. Ti mikroorganizmi delujejo med seboj in s svojim gostiteljem na zapleten in dinamičen način.

Črevesna mikrobiota ima pomembno vlogo pri številnih vidikih človekovega zdravja, vključno s prebavo, absorpcijo hranil, razvojem in vzdrževanjem imunskega sistema ter zaščito pred naseljevanjem patogenih bakterij. Poleg tega so raziskave pokazale, da lahko črevesna mikrobiota vpliva na duševno zdravje, metabolizem in celo tveganje za raka.

Dejavniki, kot so prehrana, starost, genetika in uporaba zdravil, lahko vplivajo na sestavo in delovanje črevesne mikrobiote. Zato je vzdrževanje zdrave in raznolike črevesne mikrobiote z uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo in zmanjšanjem nepotrebne uporabe antibiotikov pomembno za splošno zdravje in dobro počutje.

MicroTotal Complete je probiotično dopolnilo, ki vsebuje mešanico bakterijskih kultur, vključno z najmanj 13 milijardami enot, ki tvorijo kolonije (CFU) v skupnem dnevnem odmerku. Dodatek je sestavljen iz devetih različnih mikrobnih sevov, ki so razdeljeni v dve formuli.

MicroTotal Complete Biostile by Dr tomislav majica
MicroTotal Complet dr. Tomislava Majića

MicroTotal Complet je razvil dr. Majić v sodelovanju z interdisciplinarnim strokovnim razvojnim timom Biostile za reševanje izzivov sodobnega časa in vpliva črevesne mikrobiote na splošno dobro počutje in zdravje.

Ravnovesje črevesne mikrobiote lahko vzpostavimo z vnosom koristnih bakterij

SPORULIRNE BAKTERIJE , paličaste bakterije, značilne za rod Bacillus. Najpomembnejši med njimi je Bacillus subtilis. Te bakterije ne vsebujejo živih sevov bacila, temveč le njegove spore, ki so odporne na zunanje dejavnike (prebavni encimi, želodčna kislina, toplota).

POGOSTE KORISTNE BAKTERIJE , ki ne tvorijo spor: Lactobacillus in Bifidobacterium. Sevi laktobacilov in bifidobakterij so se izkazali za najučinkovitejše pri prebavi mlečne hrane, maščob in ogljikovih hidratov ter druge težko prebavljive hrane. Sporne bakterije in bakterije, ki ne tvorijo spor, se med seboj ne morejo nadomestiti, saj opravljajo različne funkcije v črevesju. Zato je za želeni učinek ključna kombinacija ene in druge bakterije.

Priporočeni odmerek 

Formula 1: ena kapsula na dan (1×1); pri zajtrku, s kozarcem vode.

Formula 2: ena kapsula na dan (1×1); pri kosilu, s kozarcem vode.

Formula 1: 30 kapsul, Formula 2: 30 kapsul – za en mesec

Formula 1 :  L-glutamin,  Bacillus coagulans , kapsula (HPMC – hidroksipropil metil celuloza, metakrilatni kopolimer, trietil citrat), inulin iz korenine cikorije ( Cichorium intybus) , vitamin A (betakaroten), spirulina ( Arthrospira platensis),  izvleček prahu steljke ,  Bacillus subtillis , astaksantin, izvleček cvetov velikega ognjiča ( Tagetes erecta ), standardiziran na vsaj 5 % luteina, sredstva proti strjevanju (magnezijev stearat, brezvodni silicijev dioksid)

Priporočeni dnevni odmerek Formule 1 (1 kapsula) vsebuje:
Sestavina Količina Število bakterij (CFU)*
L-glutamin 150 mg nd
Bacillus coagulans 100 mg 1 x 10 9  CFU
Inulin 90 mg nd
Izvleček spiruline 50 mg nd
Bacillus subtillis 10 mg 1 x 10 9  CFU
astaksantin 5 mg nd
Vitamin A (betakaroten) 500 µg

(62,5 % NRV**)

nd
lutein 250 µg nd

*CFU – enota, ki tvori kolonije; nd – ni določeno

*NRV – Hranilne referenčne vrednosti za odrasle, na podlagi Uredbe (EU) št. 1169/2011

Formula 2:  Kompleks bioflavonoidov citrusov ( Citrus aurantium ),  Saccharomyces boulardii , kapsula (HPMC – hidroksipropil metil celuloza, metakrilatni kopolimer, trietil citrat), L-glutamin,  Lactobacillus rhamnosus ,   Bifidobacterium lactis ,   Bifidobacterium bifidum ,  Bifidobacterium longum ,  Lactobacillus acidophilus ,  Lactobacillus plantarum , inulin iz korenine cikorije ( Cichorium intybus) , sredstva proti sprijemanju (magnezijev stearat, brezvodni silicijev dioksid)

Priporočen dnevni odmerek Formule 2 (1 kapsula) vsebuje:
Sestavina Količina Število bakterij (CFU)*
Kompleks bioflavonoidov citrusov 250 mg nd
Saccharomyces boulardii 150 mg 3 x 10 9  CFU
L-glutamin 30 mg nd
Lactobacillus rhamnosus 15 mg 1,5 x 10 9  CFU
Bifidobacterium lactis 15 mg 1,5 x 10 9  CFU
Bifidobacterium bifidum 15 mg 1,5 x 10 9  CFU
Bifidobacterium longum 15 mg 1,5 x 10 9  CFU
Lactobacilus acidophilus 10 mg 1 x 10 9  CFU
Lactobacilus plantarum 10 mg 1 x 10 9  CFU
Inulin 9 mg nd

*CFU – enota, ki tvori kolonijo, nd – ni določena

Več informacij
Brand Biostile
Product form Kapsule
Quantity Formula 1: 30 kapsul, Formula 2: 30 kapsul
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Similar products

BIOSTILE